ME KÕIK EI SAA TEHA SUURI ASJU, KUID ME VÕIME TEHA VÄIKESI ASJU SUURE ARMASTUSEGA. (Ema Teresa)

10 oktoober 2009

4. päev

Laste mõtteid viimasest päevast Starachowices.
Magnus: Mulle meeldis koolimaja värv ja koridorid. Värvid olid lahedad siki-sakilised. Peale oma voodi , omas kodust ma hetkel nagu midagi ei igatsegi.
Eile kui õpetaja Jaanaga hotellis fotoka järel käisime, vaatasime kuidas oli selles 3tärni hotellis sisekujundus tehtud: seintel oli vaibaribad ja laes jupikesed liiste.... naljakas.
Raimo: Kunagi tahaksin siia vahetusõpilaseks tulla. Siin on lahe. Lahe on see, et kool hakkab Eesti aja järgi alles 9.15, Poola aeg on siis 8.15....
Siin olen leidnud head sõbrad ja ka poola keel on iseenesest on lahe. On lausa kahju siit ära minna, eriti just sõprade tõttu.
Carol: Mulle meeldis tänahommikune muusika tund. Seal me lõime plaksudega rütme kaasa ning püüdsime kaasa laulda. Lauluks oli ilus, kuid mingi poolakeelne lauluke. Mulle meeldis ka, kuidas koolimaja väljaspoolt värvitud oli.
Poolaka - Carolinega olime seal muusika tunnis koos.
Marite: Mulle meeldis kõige rohkem loodusõpetuse tund, sest seal sai loomi vaadata ja katsuda. Klassis olid kaks kilpkonna, kalad, hamster ja mingi väike , tundmatu näriline.
Margus: Koolis oli meile esimeseks tunniks logopeedi tund. Laulsime mingit laulu ja vaatasime niisama pealt. Lapsi oli selles tunnis kaks. Õpilased pidid tegema erinevaid harjutusi keelega. Naljakas.
Teiseks tunniks oli arvutiõpetus. Saime õpetajast hästi aru. Kirjutasime oma kodukülale kõige lähema linna nime tahvlile. Õpetasime poola lastele ka seda, kuidas öelda "Rakvere" õigesti. Veel õpetasime, kuidas hääldada "Tallinn", "Uhtna". Rääkisime, et meie kool asub Uhtnas. Näitasime kooli kodulehelt pilte ja ka meie oma klassi ajaveebi.
Täna käisime ka Starachowice linnavalitsuses. Kui me linnavalitsusse sisse astusime, arvasime, et peame seal mitu tundi istuma. Kartsin ka , et peame end kohe tutvustama hakkama. Linnapea hakkas aga hoopis kohe ise rääkima ning näitas kohalikku elu tutvustavat power pointi.
Seal linnavalitsuses oli nii lahe ja tundus nagu oleksime seal ainult mingi 14 min olnud, kuigi tegelikult olime seal rohkem kui tunni. Tegime ka ühispildi Comeniuse grupiga, linnapeaga, tõlgiga ja Starachowice kooli õpetajate ja õppealajuhataja.


Lisan veel et, pärastlõunal käisime emotsioonide ja muljeterohkes kloostris ning kirikus, samuti annaks palju kirjutusmaterjali restoran ning õhtune pidu koolis... Aga sellest mõni teine kord...
Head und!

Kommentaare ei ole: